Aktuality

U vzdělávacích institucí by toto mělo být jednou z hlavních činností všech lektorů a vedení. Pokud škola nemá co publikovat a nemá o čem psát (odborné články, blogy, informační texty), tak působí dojmem, že se aktivně nevěnuje vzdělávacím činnostem a nemá tedy ani co nabídnout svému okolí zadarmo. Nemůže se tedy od ní očekávat ani moc kvalitních informací za peníze.
person
Štěstí jako součást řízení – cíle, role, návyky

Štěstí jako součást řízení – cíle, role, návyky

Na seminářích rád sdílím pohled na management/řízení jako na proces vytváření a udržování takového prostředí, v němž lidé jako jednotlivci i ve skupinách či týmech dosahují stanovených cílů. Taková definice je dosti obecná, čímž ukazuje, že vše, co v organizacích děláme spolu/vytváří prostředí pro lidský výkon a jeho žádoucí efekty. To, v čem lidský výkon a jeho efekty spořívají, a jaké jsou cíle, to už je individuální „otisk palce“ jednotlivých organizací. Určité perspektivy nám nastiňuje např. koncept strategického řízení (a měření), který se před lety zrodil pod nálepkou Balanced Scorecard. Jeho základní a výchozí perspektivou jsou LIDÉ. Je zde řada možností a příležitostí pro stanovení cílů v oblasti rozvoje a vzdělávání, budování informačního a znalostního kapitálu, organizační kultury, týmové spolupráce, motivace apod. Vesměs samé „měkké“ věci.

Přečíst celý článek
person
Práce ve svátek - problémy se mzdou a dovolenou

Práce ve svátek - problémy se mzdou a dovolenou

Poskytování mzdy a její náhrady za práci ve svátek, patří mezi nejkomplikovanější problémy v oblasti odměňování. Zejména u zaměstnanců, kteří pracují v nerovnoměrném rozvrhu pracovní doby, existují v praxi nejasnosti. Např. zda mají dostat náhradu mzdy za svátek i když v tento den podle rozvrhu směn nepracovali. Často se vyskytují otázky k tomu, jaká mzda zaměstnancům náleží, když ve svátek pracovali, jakou náhradu mzdy dostanou zaměstnanci, kteří mají hodinovou mzdu apod.

Přečíst celý článek
person
Vyřizování soukromých záležitostí zaměstnance na pracovišti

Vyřizování soukromých záležitostí zaměstnance na pracovišti

Titulek vyjadřuje problém, který stále přetrvává a firmy se tím musí zabývat a řešit. Jedná se např. o vyřizování osobních (soukromých) telefonátů při práci pro zaměstnavatele nebo používání firemního počítače k soukromé elektronické (emailové) korespondenci apod. K odpovědi na tyto otázky si musíme vzít na pomoc zákoník práce (dále zák.práce). Právní předpisy, zejména zák.práce v § 316 chrání zájmy zaměstnavatele. Nejedná se o právo na ochranu osobnosti jako fyzické osoby, ale jsou to práva obdobná. Zaměstnavatel má např. právo na ochranu nejen názvu a své dobré pověsti, ale zejména svého majetku.

Přečíst celý článek
person
Zdravotnická dokumentace v době pandemie C-19

Zdravotnická dokumentace v době pandemie C-19

Pandemická krize vytvořila netradiční situace, které se stávají skutečnou výzvou pro zdravotnický personál, který s vypětím všech sil vykonává svědomitě svoje povolání. I když je vše nové pro všechny, tedy jak lékaře a sestry a ostatní zdravotnický personál, tak pro samotné pacienty. Tedy nové příznaky nemoci, nové anamnézy nebo nové léčivé prostředky a postupy. I přesto ale řada předchozích věcí zůstává a jednou z nich je zdravotnická dokumentace. Spravování zdravotnické dokumentace, tedy kvantita a kvalita obsahu obsaženého ve zdravotnické dokumentaci, může být velmi podstatným důkazem při řízeních a to jak civilního, tak i trestního charakteru. Zdravotnická dokumentace se tak stává průkazným a stěžejním článek při dokazování viny, výši trestu anebo odpovědnosti za způsobenou újmu a škodu na zdraví.

Přečíst celý článek
person
Pacient na útěku před C -19

Pacient na útěku před C -19

V současné kovidově-pandemické situaci, kdy jsou přetížené nemocnice a kdy se střídají pacienti a personál za sebou v rychlých sledech, tak není ani možné postřehnout o jaké konkrétní osoby se jedná. U poskytovatelů zdravotních služeb, tedy nemocnicích, jsou zřízené speciální kovidové jednotky, kde leží pacienti s nemocí kovid a stejně tak jsou zachovány oddělení, kde leží pacienti i s „běžnými„ a tedy jinými nemocemi. Na pořad dne přichází otázka, jestli je povinností zdravotnického zřízení hlídat pacienty, aby svévolně neopustili nemocnici a to s cílem se již nevrátit?

Přečíst celý článek
person
Zobecňování pomáhá myslet. Pokud ho však přeháníme, škodí

Zobecňování pomáhá myslet. Pokud ho však přeháníme, škodí

Zobecňování patří k základním principům úspěšného myšlení. Nenutí nás, abychom o každé věci uvažovali zvlášť, a naše uvažování tak zrychluje. Zachází-li však příliš daleko a brání nám vidět skutečnost, jaká opravdu je, pak nám spíše škodí. Jednou z nebezpečných forem přílišného zobecňování jsou i neoprávněné závěry týkající se nás samých.

Přečíst celý článek
person
Mít čas je sexy

Mít čas je sexy

Často slýchám, že je nějaká osoba sexy. Dokonce slýchám, že je sexy i nějaký telefon, zájezd nebo dokonce nakupování. Dobře, nic proti tomu, ale v tom případě bych k těmto předmětům, zážitkům nebo činnostem rád přidal i čas. Tedy ne, že by čas sám o sobě byl sexy, ale mít čas, je podle mě hodně sexy!

Přečíst celý článek

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.