Aktuality

U vzdělávacích institucí by toto mělo být jednou z hlavních činností všech lektorů a vedení. Pokud škola nemá co publikovat a nemá o čem psát (odborné články, blogy, informační texty), tak působí dojmem, že se aktivně nevěnuje vzdělávacím činnostem a nemá tedy ani co nabídnout svému okolí zadarmo. Nemůže se tedy od ní očekávat ani moc kvalitních informací za peníze.
person
Mezinárodní kupní smlouva, díl II. (Platební podmínky)

Mezinárodní kupní smlouva, díl II. (Platební podmínky)

Kromě řádné identifikace smluvních stran, definice jejich práv a povinností, vymezení předmětu prodeje (zboží), kupní ceny, specifikace způsobu dodání zboží odkazem na doložky INCOTERMS včetně dopravní dokumentace, je vhodné do mezinárodní kupní smlouvy zakomponovat také ustanovení o platebních podmínkách spojených s úhradou kupní ceny. 

Přečíst celý článek
person
Akademický nebo profesní titul MBA?

Akademický nebo profesní titul MBA?

Podle stávající platné legislativy o vysokých školách není v České republice titul MBA považován za titul akademický, ale profesní. Výjimku netvoří absolventi MBA programu vystudovaného na zahraniční vysoké škole, která má od své národní autority příslušnou akreditaci titul MBA udělovat jako akademický, neboť titul MBA český zákon o vysokých školách nezná a ve výčtu akademických titulů jej neuvádí.

Přečíst celý článek
person
Naučte se říkat NE

Naučte se říkat NE

Velká část pracovních problémů vzniká tím, že lidé říkají ANO v okamžiku, kdy by měli říci NE. NE může být nejdůležitějším slovem ve Vašem slovníku, ale je současně nejobtížnějším slovem, které se říká. Pokud jde o to říci NE, ústředním problémem je rozpor mezi uplatněním síly a snahou vyhovět na základě určitého vztahu.

Přečíst celý článek
person
Práce a nálada

Práce a nálada

Pracovní výkon ovlivňuje u řady lidí roční období nebo jen změna počasí. Kvůli krátkým a tmavým zimním dnům se cítí skleslejší a smutnější, cítí, že mají méně sil. Ve dnech plných slunce a horkého počasí jim naopak vadí vedro a sluníčko, cítí se demotivovaní, myšlenkami utíkají neustále do volnočasových aktivit a přemýšlí, co by mohli dělat jiného, kdyby nebyli v práci. 

Přečíst celý článek
person
Tričko, kraťasy a žabky do práce nepatří

Tričko, kraťasy a žabky do práce nepatří

Nezadržitelně se blíží léto, čas dovolených a příjemného počasí. Neznamená to ale, že se blíží i čas plážového outfitu při práci v kanceláři nebo v kolektivu. Málokdo má možnost od května do září vysadit, do práce nechodit a jen žít bezstarostný život. Většina lidí se pohybuje na úrovni 20 - 25 dnů řádné dovolené, z nichž několik si nechává i na jiné příležitosti než je letní dovolená a letní odpočinek. Ale léto to nezajímá. 

Přečíst celý článek

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.