Aktuality

U vzdělávacích institucí by toto mělo být jednou z hlavních činností všech lektorů a vedení. Pokud škola nemá co publikovat a nemá o čem psát (odborné články, blogy, informační texty), tak působí dojmem, že se aktivně nevěnuje vzdělávacím činnostem a nemá tedy ani co nabídnout svému okolí zadarmo. Nemůže se tedy od ní očekávat ani moc kvalitních informací za peníze.
person
Jak zvládat vedlejšák

Jak zvládat vedlejšák

Konec roku není jen ve znamení shonu a nedostatku času, ale u mnoha lidí, právě v důsledku různých aktivit spojených s koncem roku nebo s kupováním vánočních dárků i ve znamení nedostatku peněz. Co s tím? Peníze jsou potřeba. 

Přečíst celý článek
person
Několik rad pro pracovní oběd

Několik rad pro pracovní oběd

Všichni tak rádi chodíme na pracovní obědy. A nejen TOP manažeři, ale i jakýkoli manažer nebo liniový zaměstnanec je rád, když se nají a navíc se u toho může tvářit, že pracuje. Pracovní obědy mají v českém prostředí poměrně mladou historii. Ne, že by se u nás dříve na pracovní obědy nechodilo, ale byla to záležitost pro pár vyvolených. Proto i po dvaceti letech je tento fenomén stále u většiny zaměstnanců velmi oblíbený. A mají pro něj také mnoho, více či méně oficiálních, argumentů. 

Přečíst celý článek
person
Zabijáci úspěchu

Zabijáci úspěchu

Už jste někdy přemýšleli o neúspěchu při jednání a vyjednávání o jiné variantě, než, že to prostě nevyšlo, nebo že byla vysoká cena nebo lepší konkurence? Už jste se někdy o takovém neúspěšném jednání pokoušeli přemýšlet v širších souvislostech? 

Přečíst celý článek
person
Jak snadno přicházíme o čas u obrazovek

Jak snadno přicházíme o čas u obrazovek

Obrazovky, zejména ty televizní, jsou největším požíračem času, který bychom mohli mnohem kvalitněji věnovat svým blízkým nebo osobnímu rozvoji. Ano, určitě svou pozornost upíráme i na vzdělávací obsah, protože ten je díky „obrazovkám“ v éře screen culturesnadno dostupný, o tom není pochyb. 

Přečíst celý článek
person
Z kavárny, z chaty nebo z domova?

Z kavárny, z chaty nebo z domova?

I když se zdá titulek tajuplný, nejde o nic jiného, než o práci konanou ve prospěch firmy (zaměstnavatele) mimo pracoviště. Zaměstnanec ji může vykonávat jako tzv. teleworking (práce na dálku) nebo homeworking (práce z domova). I zde se projevuje vliv práva Evropské unie spočívající ve stále se rozvíjejících moderních a flexibilních formách zapojení se do pracovní činnosti.

Přečíst celý článek

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.