Aktuality

U vzdělávacích institucí by toto mělo být jednou z hlavních činností všech lektorů a vedení. Pokud škola nemá co publikovat a nemá o čem psát (odborné články, blogy, informační texty), tak působí dojmem, že se aktivně nevěnuje vzdělávacím činnostem a nemá tedy ani co nabídnout svému okolí zadarmo. Nemůže se tedy od ní očekávat ani moc kvalitních informací za peníze.
person
Pohled právníka na Biosimilars

Pohled právníka na Biosimilars

Biosimilars, jako biologicky podobné léčivé přípravky, které mají základ v kopii originálních, inovativních léčiv, tak jako generikum, ale přitom jsou zcela postavené na jiném základě, by měly mít také svůj právní poklad. U všeho nových výtvorů, které vytvořilo lidstvo, bývá hned v závěsu připravené právo, aby provedlo právní regulaci. Pojďme se tady podívat, jak jsou na to po právní stránce zrovna biosimilars a jestli vůbec mají nějakou právní úpravu.

Přečíst celý článek
person
Dodatkové ochranné osvědčení a kovid C-19

Dodatkové ochranné osvědčení a kovid C-19

Po vynálezech všeobecně je vysoká celosvětová poptávka a po těch v oboru zdravotnického a farmaceutického práva dvojnásob. V době pandemické je to velmi aktuální téma, které se modifikuje za pochodu, k čemuž také přispívá i nedávná nová úprava právního institutu „dodatkového ochranného osvědčení“.

Přečíst celý článek
person
Nová pracovní místa

Nová pracovní místa

Oživení ekonomiky po skončení koronavirové pandemie si vyžáduje, jak uvádějí zaměstnavatelé, změnu struktury pracovních míst. S ohledem na změny předmětu činnosti a jeho úpravu budou zaměstnavatelé vytvářet nové druhy prací a pracovních činností. Pomoc potřebují zejména zaměstnavatelé na úseku zemědělství,hotelových a gastronomických služeb, obchodů apod. Při tomto postupu jim mohou pomoci úřady práce.

Přečíst celý článek
person
Zobecňování pomáhá myslet. Pokud ho však přeháníme, škodí

Zobecňování pomáhá myslet. Pokud ho však přeháníme, škodí

Zobecňování patří k základním principům úspěšného myšlení. Nenutí nás, abychom o každé věci uvažovali zvlášť, a naše uvažování tak zrychluje. Zachází-li však příliš daleko a brání nám vidět skutečnost, jaká opravdu je, pak nám spíše škodí. Jednou z nebezpečných forem přílišného zobecňování jsou i neoprávněné závěry týkající se nás samých.

Přečíst celý článek
person
Mít čas je sexy

Mít čas je sexy

Často slýchám, že je nějaká osoba sexy. Dokonce slýchám, že je sexy i nějaký telefon, zájezd nebo dokonce nakupování. Dobře, nic proti tomu, ale v tom případě bych k těmto předmětům, zážitkům nebo činnostem rád přidal i čas. Tedy ne, že by čas sám o sobě byl sexy, ale mít čas, je podle mě hodně sexy!

Přečíst celý článek
person
Komunikace, která škodí  - téměř stejně - oběma stranám

Komunikace, která škodí - téměř stejně - oběma stranám

K poškozování lidských vztahů, pracovních i osobních, a s nimi i k omezování ochoty ke spolupráci, nemusí docházet jen na základě přímých konfliktů. Stejnou a často dokonce horší roli hraje i nevhodný či kontraproduktivní způsob komunikace. Jakkoli se může zdát jedné nebo druhé straně výhodný, škodí zpravidla zcela stejně oběma z nich.

Přečíst celý článek

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.